Интервю на Председателя на СИБ г-н Георги Колев в БНР- радио София за изложбата „Ние можем”, посветена на 3-ти декември

Интервю на Председателя на СИБ г-н Георги Колев в БНР- радио София за изложбата „Ние можем”, посветена на 3-ти декември

Съюзът на инвалидите в България ще отбележи 3-ти декември - Международният ден на хората с увреждания с изложба под надслов "Ние можем". В експозицията са включени творбите на дванадесет творци с различен вид увреждания, които разкриват чрез картините си своя вътрешен мир и своите мечти. Изложбата ще бъде открита в Галерия "Сердика" от 11:00 часа. Още по темата в интервюто на Христина Иванова с Георги Колев, председател на Съюза на инвалидите в България: 

"Показваме изявата на различни творци в инвалидни колички, със слухови или зрителни увреждания. Слоганът ни вече е "Ние можем". Наблягаме на способностите на хората с увреждания. Има много хора с увреждания, които допринасят за напредъка на обществото. Ще има няколко кампании под този слоган. Те ще са насочени по различни проблематики. Институциите трябва да спазват закона, в много градове има труднодостъпна среда, включително недостатъчно адаптиране на учебните заведения към учащите с увреждания.

Нагласите на немалка част от работодателите са, че хората в колички не могат да работят. В последните 30 години нещата се подобриха в значителна степен. Има подпомагане по различни проекти. Кампанията набляга на хората с увреждания, които могат."

 

 

Полезна информация