Среща с коалиция "БСП за България"

Среща с коалиция "БСП за България"

На 24.03.2023 г. се проведе среща между водачът на листата на „БСП за България“ в Стара Загора и бивш социален министър г-н Георги Гьоков, секретарят на НС на БСП – г-жа Вяра Емилова и кандидатите за народни представители г-жа Таня Мирчева и г-н Динко Господинов с председателя на СИБ г-н Георги Колев и експерти от ЦУ на СИБ.

Председателят на СИБ представи организационната структура, броят на членовете към 01.01.2023 г. и социалните услуги, които предоставяме на нашите членове. Г-н Георги Колев подчерта, че изграждането на достъпна среда би трябвало да е най-важен приоритет в работата на всяко едно правителство и местна власт. Достъпната среда ще спомогне изключително  за образованието и трудовата заетост на хората с увреждания в опорно-двигателния апарат.

 

На проведената дискусия се очертаха най-важните области от политики и приоритети за хората с увреждания, които трябва да се подобрят. Това са достъпност, образование, трудова заетост, здравеопазване и подкрепа на предприятия за хора с увреждания. 

Повече за срещата прочетете в прикрепения файл

Полезна информация