Информация от Европейския форум на хората с увреждания

Информация от Европейския форум на хората с увреждания

Възможности за обучение 

 

Дигитална достъпност

 

 Интересувате ли се от промотирането на дигиталната достъпност и получаването на сертификати като професионалисти в тази област?

Ако отговорът ви е да, Глобалната Инициатива за интегрирана информация и комуникационни технологии   (G3ict) е стартирала  процедура за кандидатстване за стипендии за обучение на хора с увреждания в тази област .

https://g3ict.org/news-releases/g3icts-digital-accessibility-rights-education-dare-academy-announces-call-for-applications-to-cycle-3-of-the-scholarship-fund

Стипендията покрива 100% от разходите за обучителния материал и процеса на изпит, в сътрудничество с Университета в Пристън. 

Крайният срок за кандидатстване е 15 април 2023 г.

Повече информация на линка 

https://g3ict.org/dare_academy/dare-academy-scholarship-fund

 

LevelUp! Възможности за обучение на млади хора. НивоНагоре! Програми за обучение на активисти.

 Присъединете се към една от местните програми за обучение LevelUp!, които се провеждат в България, Кипър, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Испания и станете част от „Мрежата на активистите“.
 
Ако не сте в тези страни, не се тревожете, можете да се включите в обучението на онлайн програмата провеждано на английски.
 
Има теми за доброто ментално състояние на активистите, интеграция, финансиране, пропагандиране в ЕС, водене на кампании и много повече!

Споделете с други млади хора, които могат да проявят интерес.
 
Повече информация на линка 

 https://www.youthforum.org/activities/activist-network

 

 

 

 

 

Полезна информация