II-ри Зонален многожанров фестивал „Бреница пее и танцува“

II-ри Зонален многожанров фестивал „Бреница пее и танцува“

На 18 юни в с. Бреница, община Кнежа се проведе II-рия Зонален многожанров фестивал „Бреница пее и танцува“. Организатори са Съюз на инвалидите в България, община Кнежа, кметство на с. Бреница, читалище „Народно съзнание 1897“,  клуб на СИБ с. Бреница. Културното събитие се проведе  благодарение на финансовата подкрепа на община Кнежа, с любезното съдействие на кмета г-н Илийчо Лачовски.

Сградата на читалището събра стотици изпълнители, музиканти и танцьори от всички възрасти. Участваха над 400 изпълнители, музиканти и танцьори от всички възрасти от Бреница, Кнежа, Петрич, Кула, Бяла Слатина, Борован, Гулянци, Долни Вит, Сомовит, Малорад, Черни Вит, Ковачица, Търнак, Писарово, Горна Митрополия, Враца, Горник, Сухаче, Девенци, Реселец, Плевен и Червен бряг.

Официален гост на събитието бе Председателят на Съюза на инвалидите в България – г-н Георги Колев. Той връчи поздравителен адрес по случай 10-годишнината от основаването на дружеството на СИБ в Бреница с Председател г-н Михал Кончарски, с пожелание организацията да продължи да работи със същия борбен дух, за да привлича към редиците си и повече млади хора.

Във фестивала се изявиха много талантливи участници и жури в състав: доц. Маргарита Кръстева, Нели Недялкова и Валентин Недялков бе изключително затруднено в класирането на изпълнителите.

Кметът на Бреница г-н Лъчезар Желев и журито наградиха победители с плакети, медали и грамоти.