Фестивал на изкуството и спорта – Мостове за партньорство в периода 1-3 септември 2023 г. в гр.Обзор

Фестивал на изкуството и спорта – Мостове за партньорство в периода 1-3 септември 2023 г. в гр.Обзор

От 1 до 3 септември 2023, в гр.Обзор ще се проведе Фестивал на изкуството и спорта – мостове за партньорство с различни културни и спортни изяви, финансиран от Агенцията за хората с увреждания.

Събитието се организира от Национална федерация на работодателите на инвалиди, Съюза на слепите в България, Съюза на инвалидите в България и Съюза на глухите в България.

Целта е да се представят по интересен и достъпен начин способностите на хората с увреждания участници в три концерта, спортни турнири по шахмат, тенис на маса, състезание колоездене тандем, бадминтон, шоудаун (тенис на маса за незрящи), художествена работилница „Мост между сетивата" – интерактивна сесия „Рисувай без зрение". С предвидените дейности ще се повиши и информираността в местната общност за талантите и възможностите на хората с увреждания, чрез представяне и демонстриране на техните умения и дарби в областта на изкуството и спорта. Подобни изяви с активното участие на хората с увреждания променят обществените нагласи и поставят техните проблеми в центъра на общественото внимание.

Очакваме фестивала да премине при голям интерес пред местната общност и гостите на града.  

Откриването ще се състои на 1 септември от 18.30 часа в амфитеатъра на гр.Обзор. 

Проектът „Изкуството и спорта – мостове за партньорство" е финансиран от Агенцията за хората с увреждания.

Вход: свободен.

От организаторите

 

 

 

Полезна информация