СИБ участва в 11-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика

СИБ участва в 11-ия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика

Днес, в рамките на Българското председателство на Мониторинговия комитет за наблюдение на Люксембургската декларация в НДК се провежда 11-ият Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика, който се организира от Националния съюз на трудово-производителните кооперации и МТСП. Форумът се откри от министър Иванка Шалапатова. Официални гости са Йорданка Фандъкова – кмет на София, Зорница Русинова – председател на Икономическия и социален съвет. В изложението, в периода 5 – 8 октомври, участват над 50 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации, които представят продуктите и услугите си, които са произведени от хора в неравностойно положение. Организирано е и модно ревю на произведени от кооперациите и социалните предприятия модели и колекции облекла.

Програмата от събитията, посветени на развитието на социалната икономика, включва и кръгла маса на високо равнище на тема: „Държавата в подкрепа на социалната и солидарна икономика“ и научно-практическа конференция на тема „Съвременни измерения на социалната и солидарна икономика“.

На кръглата маса доц. д-р Тодорова от МТСП представи Доклад относно развитието на социалната и солидарна икономика, Георги Георгиев от НАСО запозна аудиторията с анализ на интеграцията на хората с увреждания на пазара на труда - мерки, стимули и предизвикателства, разработен от Икономическия и социален съвет. (В прикрепения файл може да се запознаете  с Анализа, разработен от ИСС)